Project Description

Op zondag 25 november om 15 uur organiseert Hoorn & Reniers een artist talk tussen schrijver/ kunstenaar Charlotte Mutsaers en beeldend kunstenaar Dave de Leeuw.

In een nieuwe reeks artist talks organiseert galerie Hoorn & Reniers kunstenaarsgesprekken voor publiek over ontwikkelingen in de hedendaagse figuratie, creatieve processen en thematische trends binnen de eigentijdse kunst. 

Voor de derde artist talk in de reeks nam Charlotte Mutsaers vol enthousiasme de uitnodiging aan van Dave de Leeuw, die haar vroeg met hem in gesprek te gaan over zijn lopende expositie ‘Mumbling the phrases’. Deze zal als uitgangspunt dienen voor de discussie, waarin ook de thematiek en fascinaties van beide kunstenaars aan bod zullen komen. 

Charlotte Mutsaers is wellicht bekender als schrijver dan als beeldend kunstenaar, maar heeft ook als schilder haar sporen meer dan verdiend. Voor haar schilder- en schrijfwerk ontving zij in 2000 de Jabobus van Looyprijs, die bestemd is voor dubbeltalenten en trad daarmee in de voetsporen van Armando, Lucebert en Breyten Breytenback.

Dave de Leeuw is binnen de wereld van de beeldende kunsten vooral bekend om zijn schilderijen en tekeningen waarin hij de nietigheid van de mens centraal stelt. Zijn werk is onder meer opgenomen in de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag. Eerder werd hij vertegenwoordigd door Galerie Wim van Krimpen. 

In de nieuwe reeks artist talks bij Hoorn & Reniers gingen eerder Stephanie Afrifa, Inge Aanstoot, RInke Nijburg en Casper Verborg al in gesprek.